Belladona Art – Învățământ Cultural în domeniul arte plastice, în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, organizează programul educațional pentru copii Hărțile Artei. Pe urmele călătorilor, exploratorilor, marilor artiști ai lumii.
Scurtă descriere: Încă din cele mai vechi timpuri, civilizațiile antice au acordat conceperii hărților o atenție deosebită. Popoarele primitive, civilizația egipteană, greacă, chinezii și chiar eschimoșii au elaborat hărți pe pietre, oase, piei de animale, desenate apoi manual pe suport de hârtie iar dupa secolul al XV lea, chiar tipărite pentru multiplicarea exemplarelor. Gravura a reprezentat o altă formă de concepere a hărților. Astăzi, hărțile digitale au la bază cartografierea online a globului pământesc iar accesul este mult mai rapid, accesând aplicațiile de specialitate. La baza evoluției hărților în timp însă, stau o istorie impresionantă și multe expediții, călătorii sau excursii realizate de mari artiști ai lumii, exploratori, cercetători, scriitori, navigatori și comercianți ce au pornit din pasiunea pentru domeniul pe care îl reprezentau. Rezultatele acestor oameni au fost uimitoare, hărțile fiindu-le alături în toate situațiile.
Hărțile ne arată istoria, descriu locurile lumii așa cum erau în epoci diverse – din punct de vedere geografic, geopolitic și social. Putem cunoaște lumea înconjurătoare prin intermediul hărților care poartă o poveste a lor și astfel folosim rolul lor practic dar și pe cel estetic.
Unele hărți însă, cele din secolele trecute, poartă în plus și o frumusețe a lor, acestea fiind decorate într-un mod specific și unic cu elemente vegetale, structuri naturale, zoomorfe, simboluri ce așteaptă să fie descifrate și astăzi. Iată cum preocuparea pentru estetic este prezentă încă din Antichitate și a făcut parte din viața diferitelor popoare, rase omenești – prin făurirea unor instrumente ce nu s-au pierdut în timp.
Pornind de la scurta descriere de mai sus, programul educațional adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani va cuprinde:
Obiectivele programului educațional:
Atelierele îi apropie pe copii de fascinanta diversitate a culturilor și a popoarelor din diverse zone geografice sau ere, fiecare atelier începe cu o documentare vizuală prezentată copiilor în care se discută despre subiectul studiat apoi partea practică, in care copiii lucrează pas cu pas împreună cu profesorul, realizând lucrarea dorită.
Vei lucra cu: Prof. Simona Cristina Zalinca – Formator de artă acreditat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Ministerul Muncii, pedagog și artist vizual cu studii de specialitate absolvite în cadrul Universității de Artă din București – licențiată în Arte Decorative și Design și master Mentoratul în Educație în cadrul Facultății de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea din București, fondator Atelier Belladona Art din anul 2015. Experiență acumulată în peste 12 ani în cadrul programelor non-formale, de art terapie, activități extracurriculare și hobby pentru copii și adulți. Membru Asociația Dascăli Emeriți.
Coordonator programe educaționale:
Ai nevoie de:
Lista de materiale pentru copii:
Modul 2 – În curând!
Condiții de participare, info & înscrieri:
Pentru înscrieri, vă rugăm să folosiți formularul din link:
https://belladonart.com/hartile-artei-online-atelier-weekend-copii/
Vă așteptăm cu drag!
Academia Campionilor ofera cursuri pentru copii (4-16 ani) de gimnastica aerobica, majorete cu pompon, Fitkid. Abonamentul lunar acopera 2...
Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” și ȘCOALA IT vă invită in fiecare sambata cu doua noi cursuri:...
Va asteptam pe site-ul www.scoalait.ro unde poti vizualiza filmulete cu si despre roboti si nu numai. Totul...