Curs de canto, pian si educatie muzicala prin joc
„Daca nu orice copil este capabil sa devina un interpret, orice om cu capacitati intelectuale normale este capabil sa devina un bun ascultator.” – Dimitri Kabalevski
Descriere:
Inca din cele mai vechi tipuri unul din scopurile muzicii era cel de divertisment, de aceea cursul Ceata lui Pitigoi se transforma in cel mai libertin curs. Pe langa cantul vocal si educatia muzicala incepand cu anul nou se alatura si pianul, astfel orele noastre devin povesti muzicale. Copiii vor descoperi un obiect ce produce sunete prin apasarea unor clape ( pianul), cu ajutorul caruia vom invata cum sa devenim mici protagonistri ai unui spectacol muzical. Vom invata ce reprezinta un pianist, un solist vocal si un dirijor, punandu-ne in pielea personajelor prin jocuri educative.
Muzica este arta care reda la cel mai inalt nivel emotiile, reprezentand o resursa importanta care stimuleaza dezvoltarea plenara a copiilor, fiind intotdeauna mijlocul optim de alinare, de mangaiere, de divertisment si usurare sufleteasca. Interesul copilului pentru muzica de toate genurile poate fi stimulat prin auditii muzicale. Arta muzicala contribuie la dezvoltarea multilaterala armonioasa astfel educatia muzicala trebuie inceputa de la o varsta frageda pentru a ajuta la modelarea sensibilitatii artistice.
Muzica ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, a memoriei si a relationarii acestora cu alte persoane de varsta lor si nu numai.
Cantecul are impactul cel mai puternic asupra dezvoltarii psihicului copilului. Este scop si mijloc in terapia educationala, intrucat prin el se concretizeaza majoritatea obiectivelor muzicoterapiei. Datorita accesibilitatii lui si a continutului sau variat se dezvolta vocea, auzul muzical, se formeaza deprinderea de a canta individual sau in grup, se dezvolta dragostea fata de muzica si activitate. Pentru a fi frumos interpretate de copii, cantecele selectionate trebuie sa fie de certa valoare artistica, sa aiba functie cognitiva, estetica si moral-educativa, asa dupa cum arata exemplificarile de mai sus. Cantecele trebuie sa fie bine realizate artistic, in asa fel incat sa genereze trairi estetice puternice si durabile.
Cunoscand placerea si necesitatea de miscare a copiilor, este necesara repetarea unor cantece insotite de miscari corespunzatoare continutului din text, ritmizari prin batai din palme, ciocanit cu degetul in masuta, sticle, prin mers ritmic s.a. In acest mod, cantecele se transforma in joc si mentin interesul pentru activitate.
Varsta: 4 – 7 ani
Start: luni, 25 ianuarie 2016
Program: luni si miercuri, ora 18.30
Pret modul 8 sedinte : 175 lei pret intreg: 145 lei pret fidelitate
Plata la sedinta : 27 lei pret intreg; 23 lei pret fidelitate
Lector: Florentina Brescanu
Locatie: Centrul MiniMe (Calea Grivitei nr. 150, Bucuresti – zona Gara de Nord)
*Pretul de fidelitate se aplica acelor copii care au participat la cel putin doua module integral, indiferent de cursul MiniMe.
Pentru inscrieri sunati la 0741.199.600 sau trimiteti mail la office@cursuriminime.ro.
Academia Campionilor ofera cursuri pentru copii (4-16 ani) de gimnastica aerobica, majorete cu pompon, Fitkid. Abonamentul lunar acopera 2...
Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” și ȘCOALA IT vă invită in fiecare sambata cu doua noi cursuri:...
Va asteptam pe site-ul www.scoalait.ro unde poti vizualiza filmulete cu si despre roboti si nu numai. Totul...